Welk pakket heb ik nodig?

image
Notion heeft 4 verschillende pakketten. Onder je settings & members zie je welk pakket je nu hebt en kun je het ook aanpassen. Maar welk pakket past nou het beste bij jou. In dit artikel de verschillen, waardoor je het zelf kan bepalen.

Bij het aanmaken van een Notion account, krijg je de vraag of je Notion voor jezelf of voor je bedrijf gaat gebruiken. Als je ondernemer bent, ben je hier geneigd om bedrijf te kiezen. Hartstikke logisch, maar Notion zet je dan op een ‘free trial’ van een Enterprise account. Meestal heb je dat niet nodig.

Welke pakketten zijn er?

Notion heeft de volgende pakketten waar je uit kunt kiezen:

  • Free
  • Plus
  • Business
  • Enterprise

Prijs

Allereerst is er natuurlijk een verschil in de prijs.

De kosten die je hier ziet staan, zijn de kosten per maand, maar alleen als je voor een jaar betaalt. Wil je maandelijks betalen, dan is de prijs iets hoger. Ik zet ze hieronder in een tabel voor je.

Prijs
Free
Plus
Business
Enterprise
Per maand betalen
gratis
10 dollar
18 dollar/maand/gebruiker
25 dollar/maand/gebruiker
Per jaar betalen
gratis
8 dollar (96 dollar/jaar)
15 dollar/maand/gebruiker
20 dollar/maand/gebruiker

Deze prijs is voor een workspace. Heb je meerdere workspaces, dan heb je dus meerdere Notion pakketten nodig. Maar je hebt niet zomaar een tweede workspace nodig. Begin vooral met 1 is mijn advies.

Gasten en leden

Zoals je ziet betaal je in de betaalde pakketten per member. Daar gaat het over leden (members). Binnen het free pakket kun je 10 gasten toevoegen. En in principe 2 members. Maar dan heb je wel meteen een beperking erbij van 1000 blokken.

In een ander artikel ga ik uitgebreider in op het verschil tussen een gast en een lid. Maar kort door de bocht kan een gast toegang hebben tot een pagina. Op de pagina kan de gast doen wat past binnen de rechten je hebt gegeven en ook nieuwe pagina’s aanmaken bij bewerk rechten. Een lid kan ook een hoofdpagina in de workspace aanmaken.

Binnen het Plus pakket kun je 100 gasten toevoegen, bij business 250 en bij enterprise is het op aanvraag.

Documenten uploaden

Met het gratis account kun je 5 MB uploaden per document. Nogmaals: per document. In theorie kun je 10000 bestanden van 4,99 MB uploaden, wat een behoorlijk aantal is. Met een ‘simpel’ word bestand of pdf van een aantal pagina’s kom je niet aan die 5 MB. Ben je grafisch vormgever of fotograaf en wil je daarvan veel opslaan. Tja, dan ga je wel over de limiet heen.

Page history

Page history heb je in het gratis pakket tot 7 dagen terug, terwijl je bij het plus pakket tot 30 dagen terug kunt, business pakket tot 90 dagen en enterprise onbeperkt. Page history gaat niet over verwijderde pagina’s. Je prullenbak kun je altijd bij.

Automatiseren

Sinds augustus 2023 kun je één of meerdere automatiseringen instellen in Notion zelf. Daarmee kun je instellen ‘als dit, dan dat’. Bijvoorbeeld, als een nieuw project aangemaakt wordt, maak dan automatisch in een takendatabase deze taken aan. Of pas je een status aan naar ‘afgerond’ vul dan ook de datum van vandaag in bij ‘datum afgerond’. Meer voorbeelden en hoe je dat doet, vind je in dit artikel.

Deze automatisering is alleen beschikbaar vanaf het plus pakket. In het gratis pakket dus niet.

Exporteren van pagina’s

Vanaf Business kun je een pagina met alle onderliggende subpagina’s exporteren.

Dit zijn in de basis de belangrijkste verschillen. Of je moet heel erg gesteld zijn op een eigen accountmanager bij Notion, dan zou ik gaan voor Enterprise. Kleine kanttekening voor de scherpe lezer, zoals je ziet heb ik zelf een enterprise pakket. Maar de enige reden hiervoor is dat ik dit heb omdat ik Notion Certified Consultant ben. Zelf zou ik er niet voor betalen en is het plus pakket heel goed passend voor een kleine ondernemer. Hoe groter je wordt, hoe handiger het business of enterprise pakket is.

Volgend artikel

De instellingen van Notion