Wat is het verschil tussen een guest en een member?

image

Om iemand toegang te geven tot je Notion omgeving en bij je keuze van pakket, kom je het verschil tussen een gast (guest) en lid (member) tegen. Waar zit dat verschil nou in? Daar gaat dit artikel over.

Een lid kan meer dan een gast

Een gast kun je toegang geven tot een pagina (en eventueel alle onderliggende pagina’s). Afhankelijk van de rechten die jij geeft, kan iemand dan in ieder geval de inhoud van de pagina lezen.

Binnen die pagina kan een gast vanaf bewerkingsrechten ook een sub-pagina aanmaken. Buiten deze pagina kan een gast dat niet.

image

Een lid met de standaard rechten kan één of meerdere hoofdpagina’s aanmaken. Afhankelijk van de rechten die je een lid geeft: admin of member, kan een lid ook zelf mensen uitnodigen in de workspace en bijvoorbeeld met admin rechten ook bij je facturatiegegevens.

Wanneer voeg je iemand als lid toe?

Een situatie waarbij je samen met je businesspartner een bedrijf runt, dan kan ik mij voorstellen dat het handig is om die persoon als lid toe te voegen. In veel situaties, zeker als zelfstandig ondernemer, kun je vaak goed uit de voeten met alleen gasten op je Notion omgeving. En upgraden kan altijd, als je tegen de beperkingen aan loopt.

Volgend artikel

Paginamenu