Paginamenu

image
Op iedere pagina zie je rechtsboven 3 puntjes, direct naast de ster. Wanneer je hier op klikt, opent een menu. In dit artikel lopen we de verschillende opties na uit dit menu.

1. Style

Onder style kun je het lettertype aanpassen. Hou er hierbij rekening mee dat bij een nieuwe pagina, Notion standaard het lettertype ‘default’ pakt. Kies je voor een ander lettertype dat je op alle pagina’s wil doorvoeren, dan zul je dit voor iedere pagina opnieuw moeten aanpassen.

2. Small text en full width

Met small text en full width bepaal je de breedte van de pagina en de grootte van de letters. Met de volgende sneltoetsen kun je ook snel inzoomen {Cmd en +} en uitzoomen {Cmd en -}.

3. Customize page

Hiermee kun je aangeven hoe je de opmerkingen, backlinks en properties wil zien. De optie voor de properties, zie je alleen bij een database.

image
image

4. Lock page

Met ‘lock page’ kun je, heel verrassend, een pagina beveiligen. Het is een beetje een wassen neus, want er nog een keer op klikken en hij is weer unlocked.

5. Add to Favorites

Hiermee maak je de pagina favoriet.

6. Copy link

Iedere pagina in Notion, heeft een eigen pagina link. Deze kun je ophalen via copy link. De sneltoets hiervan is {cmd + L}.

Deze functie kun je binnen Notion gebruiken om te linken naar een andere pagina en de link heb je soms ook nodig om een integratie met een extern systeem tot stand te brengen.

7. Duplicate

Met duplicate kun je een pagina dupliceren. Dit kan sneller met de toets {cmd + D}

8. Undo

Undo of {cmd + Z} voor ongedaan maken. Vergelijkbaar met in welk willekeurig Office of ander programma.

9. Page history

Page history is alleen beschikbaar vanaf het Personal Pro pakket. Hiermee kun je oude versies terugzien en ook terugzetten.

Zoals in de afbeelding te zien, krijg je in de rechterkolom de laatste versies te zijn, gesorteerd op tijd. Door erop te klikken zie je links de pagina. Hierbij zie je geen databases. Die zijn er wel bij het terugzetten. Heb je de laatste versie gevonden die je terug wil zetten, klik je op -Restore version-.

Schermafbeelding page history
Schermafbeelding page history

10. Show deleted pages

Met show deleted pages, spring je naar je prullenbak. Vanuit dit menu gaat hij naar ‘in current page’. Vanuit hier kun je de pagina terugzetten met het pijltje of definitief verwijderen met de prullenbak.

image

11. Delete

Wat zal ik daar over zeggen. Om de hele pagina te verwijderen.

12. Import

Met importeren kun je vanuit verschillende systemen, zoals Trello importeren in Notion. Daarover later artikelen in deze kennisbank.

13. Export

Je kunt ook exporteren, naast importeren. Onder andere naar pdf en csv.

14. Connect to slack

Hiermee kun je een verbinding maken met Slack.

15. Move to

Via move to of {cmd + shift + P} verplaats je een hele pagina.

16. Aantal woorden

Als laatste zie je nog hoeveel woorden je pagina telt.