Hoe kun je een pagina exporteren?

image
Je kunt natuurlijk vanuit Notion een pagina delen met iemand. Maar wat nou als iemand geen gebruik maakt van Notion? Of als je zelf je gegevens wil exporteren?
Wijzigingen

Inleiding

Je kunt in Notion exporteren naar verschillende bestands formaten, namelijk: pdf, html en csv.

image

1. Paginamenu

Je gaat in het paginamenu (3 puntjes helemaal rechts bovenin de hoek van de pagina) naar -export-.

2. Include databases

Heb je een pagina met een fullpage database, dan kun je kiezen welke weergave je wil exporteren. Je huidige (current view) of alle weergaves (everything).

3. Export format

Bij ‘export format’ kies je het format dat geschikt is voor je doel, PDF is waarschijnlijk wel bekend, HTML is een opmaak voor een webpagina, csv staat voor comma seperated values die ingelezen kan worden in Excel bijvoorbeeld.

4. Include content

Onder ‘include content’ kun je kiezen of je ook de afbeeldingen wil exporteren. Met name voor een csv bestand zijn afbeeldingen niet nodig, maar ze maken een bestand wel groter en dus lastiger om te verspreiden bijvoorbeeld via e-mail.

5. Format

Onder ‘format’ kun je nog kiezen voor A4 of A3, ook nog een aantal andere opties, maar A4 en A3 zijn in Nederland het meest gangbaar.

6. Scale percent

Onder ‘scale percent’ geef je aan of het document vergroot of verkleind moet worden en met hoeveel procent

7. Include subpages

‘Include subpages’ is alleen toegankelijk vanaf het enterprise-pakket. Wanneer je dat hebt, kun je de toggle aan zetten. Notion maakt dan een zipbestand, met iedere losse pagina als document.

8. Export

Heb je alle opties naar je wens staan, dan kies je voor -export-.

9. Opslaan op je computer

Heel even geduld en dan opent zich de mogelijkheid om aan te geven waar je het document op je computer wil opslaan en kun je het een naam geven.