Hoe maak je een pagina favoriet?

image
Een nieuwe pagina maken in Notion is zo gebeurd. Een pagina terugvinden, kan soms lastiger zijn. Een goede basisstructuur is daarvoor belangrijk. Pagina’s die je veel gebruikt of op een bepaald moment snel terug wil vinden, kun je ze favoriet maken.

Waarom zou je het doen?

Vergelijk dat laatste met wanneer je een training gaat geven, je hebt daarvoor een powerpointpresentatie op je computer staan. Maar die staat in de map ‘Hoofdmap/Sales/Klanten/klant x/2022/training x’. Moet je die presentatie nog op zoeken, terwijl je scherm al op beamer staat, hoeven niet alle deelnemers alle klantmappen van je te zien. Dan is het handig om die presentatie voor die dag op je bureaublad te zetten.

Pagina’s die je veel gebruikt, wil je simpelweg niet te lang naar hoeven zoeken. Terwijl je ze ook niet altijd in als hoofdpagina wil aanmaken, waardoor ze in je sidebar komen te staan. En bij veel hoofdpagina’s wordt het zoeken er ook niet sneller op. Je wil Notion nou juist gebruiken om overzicht te creëren.

Via de pagina zelf

Op iedere pagina waar je zit, zie je rechtsboven een ster. Aanklikken en de ster wordt geel. Daarmee is de pagina favoriet geworden.

Via de sidebar

Bij het overzicht van je pagina’s in je sidebar, kun je met je muis over een pagina gaan (hover). Dan zie je achter de pagina 3 puntjes en een + verschijnen. Klikken op de 3 puntjes opent een pop-up menu met onder andere de optie ‘Add to Favorites’. Als symbool hierbij zie je dezelfde ster als bij optie 1. Ook hier, aanklikken en de pagina is favoriet.

Via het paginamenu

Via het paginamenu (nummer 5 in dit artikel), heb je ook de opties ‘add to favorites’. Maar ja, waarom zou je dat doen, als de ster naast de 3 puntjes hetzelfde effect heeft, maar dan sneller ;-)

Pagina verwijderen uit je favorieten

Een pagina weer verwijderen als favoriet, gaat precies op dezelfde manier, alleen zie je dan de optie ‘remove from favorites’. Of de gele ster wordt weer zwart omlijnd, zonder opvulling.

← Vorig artikel

Zoeken

Volgend artikel

Structuur van Notion