Hoe kun je zoeken in Notion?

image
Zeker als je steeds meer op gaat slaan in Notion, is de kans groot dat je een keer denkt ‘ik weet dat ik het heb opgeslagen, maar waar ook alweer’. Daarvoor is het zoeken in Notion erg handig en dat kan op verschillende manier.

Sidebar

De eerste mogelijkheid is via -quick find- in de sidebar. Je doorzoekt dan de hele workspace waar je op dat moment in zit.

Als je daar klikt, opent een pop-up, waar je je zoekwoord in vult. Hierbij kijkt Notion naar de titels en inhoud van een pagina. Wanneer je een zoekwoord hebt ingevuld, zie je dat je kunt sorteren op:

  • Best matches voor het beste zoekresultaat. In het voorbeeld op de afbeelding 2 resultaten van de 4 totaal (zie links onder voor het totaal)
  • Last edited: newest en oldest first om te sorteren op basis van ‘wanneer bijgewerkt’
  • Created: newest first en oldest first om te sorteren op basis van ‘wanneer aangemaakt’
Afbeelding 1
Afbeelding 1
Afbeelding 2
Afbeelding 2

Dit zoekscherm opent zich ook via deze sneltoets {cmd + P}

In een database zoeken

Deze eerste optie is voor het doorzoeken van de hele workspace. Soms weet je dat het in een database zit, maar kun je het niet vinden.

In een database zoeken, doe je door naar de database toe te gaan en te typen bij -search-. Wanneer de database een fullpage is, dan staan de opties er standaard. Bij een inline database of wanneer er om een andere reden minder ruimte is, zie je deze opties alleen als je met je muis over de database heen gaat (hover).

image

Inhoud van dit artikel