Terugkerende items rechtstreeks in Notion

image
Je hebt als ondernemer regelmatig te maken met terugkerende items. Dit kan een taak zijn (denk aan je btw aangifte die helaas steeds weer terug komt) maar ook een schoonmaaklijst voor als je een fysiek kantoor of winkel hebt. Deze kun je rechtstreeks in Notion aanmaken bij een database. Hoe je dit doet lees je in dit artikel.

Stappenplan

Door hieronder op start te klikken, wordt je stap voor stap er door heen genomen hoe je zelf in Notion terugkerende items aanmaakt in een database.

En nu verder

Nu je dit ingesteld hebt, wordt steeds een nieuw item aangemaakt op het moment dat jij gekozen hebt. Waar je hierbij moet opletten, is dat Notion aan het item zelf geen datum meegeeft.

Als voorbeeld, je hebt je taken database met terugkerend item ingesteld dat je iedere werkdag moet doen. Notion maakt braaf de items aan en jij maar zoeken waar ze nou zijn. Want jij hebt een filter op je takendatabase staan met ‘datum = vandaag’. Hartstikke handig. Maar omdat Notion geen datum meegeeft automatisch aan de items, ga je ze in dit filter niet terug vinden.

Wat je hieraan kunt doen, is een property toevoegen met ‘created time’ en daar je filter op aanpassen. In dit geval wordt je filter dan dus ‘datum is vandaag OR created time is vandaag’. Dan zie je de items wel terug komen in je lijst.

Wil je geen last van hebben, dan kun je het bijvoorbeeld ook met een formule oplossen. In dit artikel lees je hoe je dat doet.

Inhoud van dit artikel