Percentage berekenen vanuit aantal checkboxen

image

Inleiding

De checkbox property is een hele handige om eenvoudige ja/nee varianten bij te houden. Bijvoorbeeld in een habit tracker heb je de gewoonte vandaag gedaan of niet. Of als je traniner bent de aanwezig van je cursisten per les. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden.

Wil je dan weten hoeveel procent van de checkboxen aangevinkt zijn en gaat het om het percentage van ‘boven naar beneden’? Dan kun je de calculate functie gebruiken. Als je juist het percentage wil weten over één hele pagina/rij, dan heb je een formule nodig. In dit artikel de beiden opties uitgewerkt.

Een voorbeeld

Ik heb hieronder een voorbeeld uitgewerkt met de cursisten met 4 weken waarin ze cursus hebben. Hoe je een database opzet, lees je in dit artikel.

image

Percentage per week

Wil je in deze situatie weten, hoeveel procent in week 1 aanwezig was, dan ga je met je muis onder de kolom van week 1 en klik je op -calculate- en dan -percent checked-.

Afb. 2 Percentage per week berekend
Afb. 2 Percentage per week berekend

Percentage per cursist

Wil je het percentage van aanwezigheid van een cursist weten, dan heb je een extra property nodig, met type formula.

De formule die je nodig hebt, is als volgt

round(100 * (unaryPlus(prop("Week 1")) + unaryPlus(prop("Week 2")) + unaryPlus(prop("Week 3")) + unaryPlus(prop("Week 4"))) / 4) / 100