Tabs binnen een pagina

image
Op een Notion pagina kun je veel kwijt. Heel veel. Maar daarmee kan het ook onoverzichtelijk worden. Je kunt dan met toggles werken of bijvoorbeeld met kolommen. Een optie die recent is toegevoegd door Notion is met tabs werken. In dit artikel leg ik uit hoe je dat doet en zie je hoe het er uit ziet. Onderaan vind je de uitleg in een video.

Hoe maak je tabs

Tabs kennen we al vanuit de databaseviews. Maar daar kun je alleen een database in zetten. De nieuwe tabs, kun je alle andere blokken in kwijt.

Tabs zijn een blok dat je kunt invoegen, zie afbeelding 1. Door voor een ander blok op de + te klikken of via een / op te roepen. Je krijgt dan standaard 3 tabs te zien. Zie afbeelding 2 voor het voorbeeld.

Afb. 1. Tabs als blok toevoegen
Afb. 1. Tabs als blok toevoegen
Afb. 2. De eerste weergave als je tabs hebt toevoegd.
Afb. 2. De eerste weergave als je tabs hebt toevoegd.

Namen van de tabs wijzigen

Tab 1, 2 en 3 zegt natuurlijk niet zo veel. Door op zo’n naam te klikken, kun je het tab een toepasselijke naam geven. Zoals in afbeelding 3, sales, marketing en operationeel.

image

De tabs met inhoud vullen

Je ziet al staan ‘in’ een tab ‘empty tab’. Door daar te klikken kun je blokken toevoegen als onderdeel van dat tab. Je kunt ook blokken die je al hebt verplaatsen, door drag en drop. Eigenlijk op dezelfde manier zoals je altijd een blok verplaatst. Het tab zelf wordt dan een blauw, waardoor je zeker weet dat je de tekst in de juiste tab verplaatst.

Video